Мъж твърди, че глътка сок е изгорила хранопровода му

Сок
30.03.2018 / 22:06

Млад мъж е приет в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода. Той твърди, че това се е случило, след като пил натурален сок. От лечебното заведение обаче не могат да потвърдят.

Според изследванията, направени на 23-годишния пострадал, той има зачервяване на лигавицата на устната кухина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха, разказва NOVA. Според него това са последствията от глътка сок. Дали това е така обаче, лекарите не могат да потвърдят.

На този въпрос отговор търсят от Българската агенция по безопасност на храните. Резултати от проверката ще има другата седмица.

От фирмата-производител на натуралния сок са категорични, че ако проверката докаже, че имат вина, ще поемат отговорност. Но според тях изгарянето няма как да е от техен продукт. Единственият химикал, който използват, е натриева основа. С нея се мият машините преди да започне производството. Партидата, част от която е и конкретният сок, е произведена преди около година. Една партида е 40-50 хиляди бутилки. Затова от фирмата смятат, че ако в една бутилка беше попаднала основа, то щеше да има и в другите.

В бензиностанцията, откъдето е купен натуралният сок, твърдят, че оказват пълно съдействие на разследващите.

Междувременно „във всички обекти на компанията наличните количества за продажба и доставки на консумирания продукт са блокирани”.

Днес пострадалият мъж е напуснал болницата по собствено желание.

Източник: nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев