Донесоха Благодатния огън у нас

Благодатния огън пристигна у нас
07.04.2018 / 22:42

Делегация, водена от Негово високопреосвещенство Западно и Средно европейският митрополит Антоний, донесе Благодатния огън от Божи гроб. Делегацията кацна на столичното летище с правителствения самолет.

Огънят символизира Възкресение Христово и се смята за светиня за вярващите. Появата му в навечерието на Великден с молитвите на патриарха, духовенството и хиляди вярващи се нарича „чудо на слизане на Благодатния огън“.

Делегацията донесе Благодатния огън в няколко фенера, които се съхраняваха в специален контейнер в самолета през целия път. На летището духовници си взеха от Благодатния огън, за да го разнесат из цялата страна. На летището бяха и македонски духовници. Светлина, просперитет и радост в сърцата, както и преуспяване на българския народ, пожела митрополит Антоний.

Благодатният огън ще бъде пренесен и в параклиса на Синодалната палата в София. Малко преди полунощ Благодатният огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата, за да бъде предаден на Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит за вечерното богослужение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски".

Източник: Фокус
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев