Над 85% от българите подкрепят рязък скок на глобите за кражба на вода

Чешма
09.04.2018 / 12:33

85,3% от българите подкрепят намерението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да се повишат драстично глобите за кражба на вода. Това показва Национално представително проучване на общественото мнение за основните политики на МРРБ, извършено от "Екзакта рисърч груп" сред 1500 българи в 98 населени места през февруари - март 2018 г.

Наскоро министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че санкциите за потребителите, които са се присъединили незаконно към мрежата или не плащат сметките си, ще бъдат увеличени пет път. Това ще стане с нов Закон за ВиК. За тези, които не плащат и откажат да им бъде монтиран водомер, ще се предвиди възможността да бъдат изключвани от мрежата. За да се обезпечи достъпът им до вода, ще бъдат осигурени алтернативни възможности – чрез обществени водоизточници.

Проблемът с кражбите е от голяма обществена значимост и за потребителите. На въпрос "Кой според Вас е основният проблем на ВиК услугите", 16,7% отговарят, че това са кражбите н вода. Други 22,7% посочват качеството на водата, а 21,8% - уличните течове.

Източник: INEWS
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев