Започнаха първите разпити на свидетели по делото срещу Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2 юни 2015 г.

Йоан Матев
12.04.2018 / 14:25

Започнаха първите разпити на свидетели по делото срещу Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2 юни 2015 г. Първа беше разпитана Лора - приятелката на Георги.

Според разказа й двамата е трябвало да се срещнат пред училището на Лора по обяд, което се намира в близост до БНР. Двамата са се чули по телефона около 11.42 часа и Георги й е казал, че след малко идва. Минута по-късно той й се е обадил и е казал, че е наръган и я помолил да дойде при него, намирал се на пейка, но не уточнил къде.

Малко след това, след като огледала около училището, Лора го е открила в близост на пейка в Борисовата градина. Тя веднага се е обадила на спешна помощ и на майката на Игнатов. Не видяла нож около него. Линейката се била забавила, тъй като не успяла да открие къде точно се намират. През това време Георги се е опитвал да си поеме въздух по много мъчителен начин, но не е бил контактен, след като дошли лекарите констатирали, че няма жизнени показатели.

По разказа на Лора, Георги Игнатов бил добър човек, възпитан и целеустремен. Месеци след инцидента с нея, чрез друг от свидетелите Константин - приятел на Игнатов, се свързва момиче наречено Стефания. То обяснява, че има информация за случая, която иска да сподели. Двете се срещат и Стефания праща на телефона на Лора бележка с тази информация, която момичето по-късно предава на МВР.

На бележката пише, че в училището на Стефания има момче, което на дата на убийството се е появил около 13:00 часа и отишъл в банята на училището да се преоблече и измие. Името на лицето било Йоан Матев. Директорката на училището поискала от момчето бележка за отсъствието в този ден, което по думите на Стефания не било практика. Според нейното описание Матев бил тип "лошо момче", известен сред съучениците му, виждан с оръжие и слаб на вид. След появата си на 2 юни Матев известно време спрял да идва на училище. Когато се появил бил наедрял, с мускули и тъмна коса, станал по-свит и не общувал с другите ученици.

От разпита на Лора стана ясно още, че Георги имал спор с друго момче в деня преди инцидента. Името му било Марио, тримата се видели и двете момчета се сдобрили. Спорът бил заради снимка, публикувана от Марио в социалните мрежи, на която били той и Лора. По думите й Георги се е подразнил от това. Това бил вторият случай, при който Георги говорил с Марио във връзка отношенията му с Лора. Според нея обаче това не било ревност.

При разпита на бащата на Георги стана ясно, че той и съпругата му са дошли на мястото на инцидента 30 минути, след като Лора им звъннала. Той обясни, че е видял широка рана на корема на Георги, а около него нямало кръв.

В момента се провежда разпитът на майката на Георги Албена Игнатова. Тя и съпругът й са граждански ищци по делото. След това ще бъдат разпитани още двама свидетели.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев