Искат да строят СПА център до имота на баба Ванга, местните жители не дават

Рупите
30.05.2018 / 09:20

Недоволни местни жители излязоха на протест след като имот до дома на баба Ванга бил ограден, за да се строи спа комплекс. Според местните хора строежът ще унищожи минералните извори, наречени гьолове, в района, които се посещават с лечебна цел от хората.

Хората твърдят, че са разбрали за строителството, едва когато имотът е бил ограден. Няма прозрачност на процедурата, на инвестиционните намерения и според нас е заплашено съществуването на това място и изобщо запазването на екосистемата и бъдещето на региона, каза една от недоволните гражданки пред bTV.

Главния архитект на Петрич Владимир Митрев е категоричен, че строежът няма да е върху изворите, а възложителят е съгласувал подробния устройствен план с абсолютно всички инстанции. Това е частен имот, не мога да спра строителство в частен имот, което е минало абсолютно всички съгласувания, добави той. Според архитекта хората пак ще могат да се лекуват, защото в общинските имоти не се предвижда застрояване.

Иво Стефанов, адвокат на инвеститора, обясни, че сега лековитата вода не се използва правилно и се оттича в р. Струма. Проектът на клиента му щял да оползотвори част от водата, като направи спа център с няколко къщи за гости.

Кметът на Рупите Георги Атанасов заяви, че няма получени жалби срещу строежа.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев