Народното събрание дава зелена светлина за превъоръжаването на армията

Самолет
08.06.2018 / 10:42

НС ще гласува днес два от проектите за модернизация на армията. Вчера депутатите обсъждаха близо час и половина параметрите им, но в крайна сметка гласуването остана за петък сутринта.

Проектите предвиждат купуване на поне 8 изтребителя и 150 единици бронирана бойна техника на обща стойност близо 3,3 млрд. лв. Плановете на МО са да поиска 12 оферти за закупуване на изтребители от 7 различни държави, като преобладават тези за американския F-16, който е и най-продаваният боен самолет в света, претърпял множество модернизации и отговарящ изцяло на предварително заложените от страната ни критерии.

От самото начало проектите за превъоръжаването на армията, с които трябва да се осъвремени авиопаркът на ВВС, разполагащ сега с МиГ-29, и да се подменят овехтелите БТР-и, срещнаха подкрепа в лицето на ГЕРБ и ДПС. Депутатите от БСП, както и партията на Веселин Марешки „Воля“ пък пробваха да ги спънат многократно. Явно усетили, че позицията им срещу модернизирането на армейските редици е в разрез с нагласите в обществото, вчера червените дадоха да се разбере, че все пак ще подкрепят проектите.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев