Арести при шествията в София

.........
09.06.2018 / 21:48

Четирима души участници в шествието "Да запазим децата от разврата" бяха отведени в полицията, съобщиха от МВР. Двама от задържаните са били с маски, един е бил без документ за самоличност, а четвърти е имал у себе си "бокс". В близост до паметника на Съветската армия успоредно със "София Прайд"се проведе и контра шествието "Да запазим децата от разврата". В района има засилено полицейско присъствие.

По информация на NOVA пререкание и опит за физическа саморазправа по време на шествието срещу „София Прайд” завършил с два ареста. Инцидентът станал в Борисовата градина. Две жени от гей парада преминали директно през контра шествието. Тогава противници на "София Прайд" реагирали остро и започнали да дърпат момичетата. Полицаите веднага задържали агресивните мъже.

"София Прайд" се проведе за единадесети път в София. Тази година шествието бе под наслов "Различни хора, равни права". Според организаторите парадът е възможност за хората с различна сексуална ориентация да комуникират с обществото по теми, които засягат ЛГБТИ общността.

Участниците в парада настояваха за законови промени, които да позволяват на хомосексуалните да получават медицинска информация за партньорите си, да могат да ги наследяват при смърт, както и да осиновяват деца.

Две други шествия се проведоха в столицата в деня на "София Прайд". Едното бе "Поход за семейството", където хората се обявявиха в подкрепа на брака и традиционните семейни ценности и настояха за повече деца в страната. Някои от участниците в похода, който освен в столицата се проведе в още четири града, не виждат в него контра шествие на "София Прайд". Третото шествие в София в събота бе под наслов „Да запазим децата от разврата“. То започна от пилоните на НДК и стигна до Борисовата градина.

Заради събитията мерките за сигурност бяха засилени. Временна организация на движението беше въведена по ключови улици и булеварди.

Още снимки от новината

.........
.........

 

Източник: Дарик
Снимки: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев