Европейския съюз с грижа към кравата Пенка

Кравата Пенка
22.06.2018 / 12:28

Към момента кравата Пенка все още се намира в село Копиловци, където беше сложена под карантина от Агенцията по безопасност на храните (БАБХ), съобщи КРОСС.

Вчера от агенцията са направили предписания, а според Иван, животното се чувства добре, но е стресирано и трябва час по-скоро да се върне при стадото си в село Мазарачево.

Животновъдът засега не е наясно с темата на разговор с гостите от Европарламента, но споделя, че след историята с бягството на Пенка, интерес към кравата са проявили хора от Германия, Англия и дори Китай с предложение да инвестират в стопанството му и да помогнат да го развива.

Иван Харалампиев: Защото Пенка е символ, който променя и ще променя още много закони в животновъдството. Много хора искат да я купят, обаче аз няма да си я дам, защото тя за мен е символ на гордост.

Кметът на село Копиловци и съседи на Иван също се включват с финансова помощ за стопанина. За Пенка пък вече е дарено специално устройство, което ще позволява тя да бъде следена непрекъснато и ще помогне на Иван да знае къде се намират животните от стадото му по всяко време.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев