При проверка на товарен влак в село Славяново откриха теч на газ пропан-бутан от цистерна

Влак
11.07.2018 / 14:09

Гарата в село Славяново бе евакуирана тази сутрин заради теч на газ пропан бутан. Разливът беше установен при редовна проверка на товарна влакова композиция, пътуваща към София, съобщава bTV.

На мястото на инцидента пристигнаха екипи на пожарната в Попово , както и на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище със специализирана техника за химическа защита.

Движението на автомобили в участъка от село Медовина до село Славяново беше временно преустановено, а работещите на гарата, граждани, и живеещи в къщите в близост са евакуирани незабавно.

Благодарение на бързите действия на служителите на пожарната изтичането на газ е преустановено. По първоначални данни то е причинено от техническа неизправност в една от цистерните. Движението на автомобили, както и на изчакващите заради инцидента на съседни гари влакове, вече е възстановено, допълват от ОД на МВР в Търговище.

Няма завишени нива на пропан бутан в района на поповското село Славяново. Няма опасност за населението, констатира проверка на пристигнал на място екип на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев