Митничари откриха на Лесово контрабандни цигари, скрити в два камиона

Контрабандни цигари
21.08.2018 / 10:42

Екипи на митнически мобилни групи откриха 470 кутии, 9400 къса, контрабандни цигари в тайници на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Цигарите са иззети при две отделни проверки на Митнически пункт Лесово, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 19 август около 17:00 часа на трасе „Входящи товарни автомобили“ на МП Лесово е пристигнал товарен автомобил с румънски регистрационен номер, управляван от румънски гражданин. Превозното средство е селектирано за проверка от екип на митническа мобилна група. При проверката с рентгенова апаратура и последвалия физически контрол, митническите служители откриват в тавана на шофьорската кабина укрити 230 кутии цигари без акцизен бандерол, всички с надписи „FOR DUTY FREE SALE“.

Други 240 кутии контрабандни цигари са открити в пригоден като тайник метален резервоар за въздух в товарен автомобил с турски регистрационен номер. Камионът, управляван от турски гражданин, е пътувал от Турция за Полша през България и е пристигнал на МП Лесово на 11 август. Екип на митническа мобилна група установява при оглед на влекача и полуремаркето, че един от металните резервоари за въздух е преправян и може да се отваря чрез допълнително изработена резба. От металния резервоар- тайник са иззети 240 кутии цигари без акцизен бандерол, също с надписи „FOR DUTY FREE SALE“.

Срещу двамата водачи, румънски и турски гражданин, са съставени актове за установените митнически нарушения.

Снимка: Агенция „Митници“
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев