Зам.-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка

Ралица Агайн
21.08.2018 / 15:04

Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подаде оставка. Това обяви самата тя преди минути в кулоарите на парламента.

Тя обяви, че пари в Гаранционния фонд има.

„Държа да подчертая, че всички правомощия, с които КФН разполага, са приложени в случая и няма никакъв пропуск във възможностите, с които комисията би могла да повлияе на ситуацията. За съжаление, обаче, условията на пазара, при които работят застрахователите в ЕС, са такива. Има почти 200 000 души, които търпят загуби. Убедена съм, че тези, които имат да получават обезщетения по застраховката „Гражданска отговорност“, са изцяло подсигурени чрез системата на гаранционните фондове“, посочи Агайн.

„В нашия гаранционен фонд има почти 60 млн. лева. Съгласно това многостранно споразумение нашият гаранционен фонд ще бъде първата линия на разплащане. Има петгодишен срок за предявяване на претенциите. Нашият фонд ще бъде на първа линия за контакт с клиентите. Българският фонд ще поеме, ще разгледа документите, ще се произнесе, ще плати, има достатъчно пари във фонда, така че да покрие всички разходи, свързани с „Олимпик“, като те няма да останат за сметка на българския фонд, който се пълни с вноски от застрахователите със седалище в България, а за всяко едно плащане ще трябва да се предяви претенция и към Кипър и съответно Кипърският фонд да възстанови“, обясни още Ралица Агайн.

Още снимки от новината

Ралица Агайн

 

Източник: Дарик
Снимки: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев