В Бургас ще проверяват таксиметровите коли и през нощта

Такси
30.08.2018 / 10:53

Ще се извършват проверки на таксиметрови коли и през нощта, съобщиха от областния отдел на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, до общински съветници от Бургас. Преди седмица те настояха служителите на държавната агенция да засилят проверките на таксиметровите услуги в Бургас, предаде Дарик.

През летните месеци този тип превози се увеличават многократно, заради хилядите гости на града. Съветниците обърнаха внимание, че е важно тази услуга да бъде качествена. За да бъдат доволни жителите и туристите не би трябвало да се допускат безнаказани нарушения като надписани сметки, отказани курсове, неуместно поведение на водачите и т.н.

От Автомобилна администрация посочват, че за периода от 1 май до 23 август са проверени 240 таксиметрови автомобили, като са съставени 20 акта. Спрени от движение са 24 автомобили, които са извършвали нерегламентирани превози на пътници и през територията на Община Бургас. След установени нарушения са спрени от движение два автобуса, с които са извършвани обществени превози.

Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев