Криминална хроника Ямбол - 10.09.2018 г.

Полиция Ямбол
10.09.2018 / 21:47

На 06.09.2018 г., на територията обслужвана от РУ-Елхово е проведена полицейска операция с участието на служители на сектор „ПКП“ при отдел“Криминална полиция „ и РУ-Елхово. В хода на проведените процесуално-следствени действия е установен мъж от гр. Елхово в чийто дом са намерени и иззети 23 бр. джъмпери марихуана, приготвени за продажба. По случая е образувано ДП по описа на РУ-Елхово за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Извършените процесуално-следствени действия са под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура Ямбол и с постановление на наблюдаващият прокурор лицето е задържан за срок от 72 часа.

На 09.09.2018 г. на територията обслужвана от РУ-Елхово е проведена полицейска операция с участието на служители на сектор „ПКП“ при отдел“Криминална полиция „ и РУ-Елхово. В хода на проведените издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени две лица, мъж и жена от село Гранитово, община Елхово извършители на „телефонни измами“.

През периода м. април 2018 г. до 09.09.2018 г. лицата са извършили 7 „телефонни измами“, като общата стойност на нанесената щета е за около 58 300 лева.

С цел да набавят за себе си имотна облага извършителите са възбуждали и поддържали заблуждение в пострадалите, че искат пари за операция на техен близък или помагат на полицията да се заловят телефонни измамници.

Извършени са процесуално-следствени действия под ръководството на прокурор от Районна прокуратура Елхово - разпит на лицата пред съдия от Районен съд Елхово.

ОД на МВР-Ямбол
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев