Депутатите избраха тримата нови министри в кабинета "Борисов 3"

Клетва на новите министри
20.09.2018 / 13:56

Депутатите освободиха от постовете им подалите оставка министри на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. На тяхно място народните представители избраха предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството съответно Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов. Тримата нови министри положиха клетва.

В началото на пленарното заседание вицепремиерът Томислав Дончев представи пред депутатите Проекта за решение за персонални промени в кабинета. След продължили часове дебати депутатите ги гласуваха.

Кадровите смени в кабинета бяха направени двадесет дни след като Нанков, Радев и Московски декларираха решението си да се оттеглят от постовете. Първоначалното очакване бе смените да станат факт в четвъртък миналата седмица, но това не се случи. Причина за забавянето на правителствения "ремонт" бе, че държавният глава Румен Радев отказа да подпише в продължение на дни указ за освобождаването на Маринов от поста главен секретар на МВР, за да стане той министър, заради не спазена съгласувателна процедура.

Вчера президентът подписа указа и това позволи промените в правителството да влязат в дневния ред на Народното събрание.

Междувременно се наложи да бъде излъчена нова номинация за министър на транспорта заради това, че първоначално посоченият кандидат - настоящият зам.-министър на икономиката Александър Манолев се отказа. Така днес депутатите избраха за поста досегашния председател на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев