Новите министри поеха властта и обещаха приемственост

......
20.09.2018 / 15:05

Тримата нови министри, гласувани от парламента, заеха постовете си, след като приеха властта от предшествениците си. Официална церемония имаше само в МВР, новите министри в транспортното и в регионалното ведомство направиха своите изказвания в парламента веднага след полагането на клетвата.

В МВР трябва да има реформи и ще продължи да има, но трябва да продължим укрепване на системата на професионалната структура, каза новият вътрешен министър Младен Маринов при встъпването си в длъжност, който прие поста от досегашния министър Валентин Радев пред цялото професионално ръководство на МВР.

По думите на Маринов акцент и приоритет ще бъде обучението с практическа насоченост, за да се повиши капацитетът на служителите, работещи на терен.

Новият МВР шеф посочи, че продължава борбата с пътните произшествия. „Ще работя за ясно разграничаване на отговорностите по отношение на пътната безопасност”, увери той.

Маринов отбеляза постигнатото до момента увеличение на заплащането в сектора и осигуряването на униформи за служителите в МВР. „Поемам една много сериозна отговорност, осъзнавам го”, заяви Маринов.

Новият регионален министър Петя Аврамова обяви, че ще държи на приемствеността и ще продължи всички добри политики на предходните министри – Николай Нанков и Лиляна Павлова.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев