ГЕРБ срещу БСП заради еврорезолюцията за Унгаприя

Знамена
23.09.2018 / 12:16

Пореден сблъсък между ГЕРБ и БСП. На извънреден брифинг депутатът от ГЕРБ Тома Биков опроверга думите на лидерката на социалистите Корнелия Нинова за гласуването на позицията за Унгария в Европарламента.

"Даваме поредна пресконференция заради абсолютно безпардонното лъготене на г-жа Нинова. Това не е политически сблъсък. Това е сблъсък на една лидерка на втората по сила партия и реалността. В ЕП нашите евродепутати гласуваха против декларацията, която призовава за отнемане на гласа на Унгария. Направиха го от принципни причини. Нито една държава, член на ЕС не може да бъде с отнет глас. Това не е европейска политика“, заяви Биков.

"Партията на Корнелия Нинова не я слуша. Вадим си извода, че тя изразява лична позиция, а не тази на БСП“, каза още Биков.

"Забележете – след като е минало гласуването, тя е заела позиция. Имаше един актуален политически лаф – исках да гласувам, но нямах желание. Въпреки че ни е крайно неприятно да обясняваме очевидни неща, бяхме принудени за пореден път да опровергаваме думи на един политик станал известен с прозвището г-жа Лъжа. Добре лъже, но все по-недобре с времето започва да се справя и с тази длъжност“, каза още Биков.

В отговор от БСП заявиха за NOVA, че още преди дни са дали ясната си позиция че са против санкциите, защото не искат разделена Европа, а от всичките им евродепутати само лидерът на ПЕС Сергей Станишев е гласувал в тяхна подкрепа.

Относно това кога въпросът, касаещ санкциите срещу Унгария ще бъде поставен в Съвета на ЕС, Биков коментира, че това не е ясно и темата може да бъде поставена след една, две, дори и след три години.

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев