Парламентът избра Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание

......
05.10.2018 / 11:30

127 депутати гласуваха "за" избирането за Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд, а 55 се въздържаха. Влахов е от квотата на Народното събрание и беше подкрепен от депутатите на ГЕРБ, Обединените патриоти, ДПС и "Воля". От БСП се въздържаха, предаде БТА.

След избора Влахов заяви, че съзнава високата отговорност, която парламентът му възлага, и няма да отстъпи от нея.На всички ще ви кажа едно - съдия, избран за член на Конституционния съд, не може да направи друго изявление освен това, което се съдържа в клетвата при встъпването като член на този орган, а именно: да пази върховенството на конституцията, което съм обещал да правя и ще го правя, обясни Влахов пред медиите.

Той подчерта, че при изслушването в комисията по правни въпроси и след това е заявил, че това, което е в неговите воля и възможности, е да приеме предизвикателството и да се постарае да се представя достойно. С което се надавам да съм се справил, добави той. Другото е извън мен, няма да разочаровам с изпълнението на задължената си, каза още Красимир Влахов.

Красимир Влахов има над 20-годишен съдийски стаж, бил е зам.-председател и председател на Софийския районен съд, както и зам.-председател на Върховния касационен съд.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев