Захариева в Брюксел на среща на външните министри от НАТО

Екатерина Захариева
04.12.2018 / 11:43

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в среща на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО в Брюксел.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Във фокуса на разговорите ще бъдат актуални въпроси на международната сигурност, трансатлантическата връзка и ангажиментите на страните-членки към колективната отбрана. Министрите ще обсъдят и засилването на ролята на НАТО в борбата с тероризма, партньорството с Ирак, както и обстановката в Либия.

С участието на Върховния представител на ЕС по въпросите на външната политика Федерика Могерини съюзниците ще обменят мнения по развитието на процесите в Западните Балкани, като специално внимание ще бъде обърнато на евроатлантическата перспектива на страните от региона. На съвместна сесия с Грузия и Украйна ще се дискутират актуалните предизвикателства пред регионалната сигурност, включително в Черно и Азовско море.

Форумът ще приключи със заседание с оперативните партньори в мисията „Решителна подкрепа“ с фокус върху цялостната ситуация по сигурността в Афганистан, проведените парламентарни избори в страната, подготовката на предстоящите президентски избори през 2019 г. и процеса на помирение.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев