Гласуваме за "Мъж на годината 2018"

Мъж на годината
10.12.2018 / 18:39

На 10.12.2018 г. официално стартира публичното гласуване за тримата номинирани в единадесетото издание на престижния конкурс „Мъж на годината“. Всеки, който желае, може да подкрепи своя фаворит до 18 януари 2019 година включително.

Номинираните тази година са:

 

Д-Р ИВО ПЕТРОВ

Номинацията за кардиолога проф. д-р Иво Петров е за уникалното спасяване на пациент с разкъсана аорта чрез безкръвна операция, влизайки през бедрената артерия и за първи път в света поставя стент в рисков случай като този. Тази операция е публикувана в журнала на американското медицинско дружество.

Д-р Петров е сред най-успешните кардиолози у нас, за който говори и цял свят. Придобил научно звание"професор" по Кардиология към Медицински факултет на СУ “Св. Климент Охридски“. От 2012г. - до момента е Медицински директор и Началник Клиника по кардиология и ангиология към Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, гр. София.

 

МИХАИЛ ЗАИМОВ

Михаил Заимов е журналист, пътешественик, водолаз, фотограф. Номинацията си в "Мъж на годината" получи не само заради това, че сигнализира за изтичащото гориво от потъналия преди 100 години край Созопол танкер "Мопанг". Благодарение на него и екип от доброволци, беше създаден кризисен щаб за бърза реакция, който активно действа в ограничаването и събирането на мазута, преди да бъдат нанесени необратими щети за нашето Черноморие.

 

ПРОФ. ХРИСТО ПИМПИРЕВ

Номинацията за проф. Христо Пимпирев е за мъжеството и откривателския му дух, въпрекитрудностите, да отстоява българското присъствие в Антарктида и да развива българската антарктическа изследователска програма вече 27 години!

Проф. Христо Пимпирев е първият българин, развял българското знаме на Южния полюс. Той е директор на Българския антарктически институт и ръководител на Българските антарктически експедиции от 1993 г. до сега. Преподава геология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2017 г. придобива научната степен „доктор на науките“.Професор.

Участвал е в научни експедиции до връх Ама Даблам, Непалските Хималаи, в спелеоложка експедиция в китайското карстово плато, в проект за търсене на злато във Виетнам, в научни изследвания в колумбийските Анди, в канадско-българска експедиция на остров Елсмир, Канадска Арктика и други.

Гласувай тук:

https://manoftheyear.bg/nominiranite

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев