Криминална хроника Ямбол - 14.12.2018 г.

Полиция Ямбол
14.12.2018 / 16:34

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Тунджа е разкрита кражба на мобилен телефон. Разследването започнало през месец май т.г. по сигнал на млад мъж, който установил липсата на телефона си, при участие в организирано мероприятие. Изяснява се съпричастността към посегателството на 23-годишен жител на Ямбол. Инкриминираната вещ е предадена на разследващите и предстои да бъде върната на собственика. Работата по случая продължава.

На 13 декември при проверка на сигнал в с. Генерал Тошево е установен частен имот неправомерно присъединен към ел.кабел, захранващ станция на телекомуникационно дружество. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ-Тунджа.

На 13 декември, в град Елхово, в хода на полицейска проверка е установено, че 18-годишен младеж управлява двуколесно моторно превозно средство без регистрационни табели. Работата по случая продължава в РУ - Елхово.

79 МПС, 32 търговски обекта, районите на 10 учебни заведения на територията на град Ямбол и на 11 населени места в община Тунджа са проверени в хода на специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на конвенционалната престъпност и незаконна миграция, проведена на 12 и 13 декември. В операцията участваха полицейски сили от РУ- Тунджа, РУ – Ямбол и от Зонално жандармерийско управление – Бургас. Проверени са общо 198 лица. В рамките на операцията от полицейските служители са съставени 7 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР, 2 разпореждания по чл. 64 от ЗМВР, 24 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и са наложени 20 глоби по фиш. Извършени са и четири проверки по Закона за частната охранителна дейност. От полицейските служители са установени и пет нарушения на Закона за горите, като е оказано съдействие на служители от РДГ-Сливен за вземане на отношение по компетентност.

Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат.

ОД на МВР-Ямбол
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев