Лиляна Павлова се връща в парламента след като бъде закрито ресорното министерство

Лиляна Павлова
19.12.2018 / 13:57

Министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова обяви, че най-вероятно ще се върне в парламента като депутат, след предстоящото закриване на ресорното министерство, съобщава в публикация Дарик.

Павлова отчете резултатите от Европредседателството и посочи, че крайната цена на разходите по него се равнява на 144 млн. лева, включително за ремонт и оборудване на сградите, в които се проведоха събитията от председателството.

22 млн. лева са спестените разходи по бюджета на българското председателство на Съвета на ЕС, чиято обща сума с всички предвидени дейности е била 166 млн. лева, отчете министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Без парите за ремонти и оборудване реално председателството ни е струвало 62 млн. лева, каза министърът.

Министерството на българското европредседателство се закрива, тъй като на 31 декември приключва тройното председателство на Съвета на ЕС. То беше започнато от Естония, продължено от България и завършено от Австрия. На 1 януари 2019 г. щафетата се поема от Румъния.

Лиляна Павлова няма да е министър от 1 януари 2019 г.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев