Без тирове по магистралите днес от 14:00 до 20:00 часа

Тирове
01.01.2019 / 12:18

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища се спира днес от 14:00 часа до 20:00 часа, съобщава Агенция пътна инфраструктура (АПИ), цитирана от БТА. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в първия ден от Новата година.

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона и по някои участъци от републиканската мрежа, допълниха от АПИ. Това е път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околовръстен път в посока София. Ограничение е въведено и за път I-1 - от Благоевград до ГКПП "Кулата"; път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 ГКПП "Калотина" - София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас - Царево, посочиха от пътната агенция.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR), уточниха от АПИ.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево". По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин", уточняват от пътната агенция.

Шофьорите да се движат с повишено внимание по път Е-79 между Видин и Димово. В участъка от км 19 до км 30 има мъгла. Видимостта е до 50 м, допълват от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев