Кметица бели лук за социалния патронаж в Смядово

...
03.01.2019 / 14:07

Няколко чувалчета лук минаха през ръцете на кмета на Смядово Иванка Петрова и заместника й Иван Кюркчиев в третия ден на новата година. Двамата се включиха в подготовката на обяда в Домашен социален патронаж. Кметицата сложи престилка и касинка на главата и се включи в приготвянето на менюто наравно с персонала.

Петрова "цъфнала" в кухнята на патронажа без предупреждение в 6 сутринта. В края на миналата година имало оплаквания от персонала за трудности, за недостиг на хора и други проблеми и кметицата решила да провери нещата в буквалния смисъл от кухнята.

Поплаках си малко при беленето на лука, защото над 100 килограма обелихме, а не можем да намерим машинка за белене на лук, за картофи има, за лук няма. Но имаше полза от сълзите, защото видях работата от всяко едно възможно място. Петрова участвала наравно с персонала в готвенето, миенето на посудата, разноса на храната и сервирането й. "Видях къде има топла вода, къде няма, ножовете наистина са тъпи, шофьорите са малко. Ще направим разбор, видяхме слабите места, имаме предложения, ще се съберем с колектива на патронажа и ще обсъдим."

Петрова и екип наготвили над 600 порции храна - свинско готвено и супа "Бристол" за патронажа, две кюфтета, салата домати, картофена салата и кисело мляко. Лично опитала от храната да види вкусна ли е. "Да, бих я дала и на близките си, не може да се сравни с две филии лютеница". - коментира Петрова.

"В началото на годината предприехме една инициатива с която да обходим и работим във всички заведения за социални грижи,училища и детски градини и да се сблъскаме със всички проблеми които имат работещите там. Вярвайте ми това е много полезно , сам да видиш и разбереш нещата които ги вълнуват вашите работници. Искам да благодаря на момичетата от Домашен социален патронаж Смядово които ежедневно приготвят храна на около 600 човека за труда който полагат това да случи бързо и качествено. Вие днес бяхте чудесни . Някои от нещата с които се сблъскахме днес ще се съберем и решим заедно . Така ще си бъдем полезни взаимно ." - написа в профила си в една от социалните мрежи Иванка Петрова.

Кметицата, която е известна в Шуменска област с енергичното си кметуване отрича работният ден в патронажа да е рекламна акция, смята да стане за един ден и служител в защитените жилища, в детските градини и да се качи на боклукчийски камион с чистачите. Когато хората идват на работа, те трябва да се чувстват добре, а не да се прибират у дома нервни и с проблеми заради нерешени или лоши условия на труд, коментира Иванка Петрова.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев