Митничари откриха недекларирани пари в багажа на агресивен шофьор

Пари
15.01.2019 / 16:31

Недекларирани парични средства в размер на 30 305 лева иззеха митническите служители на Митнически пункт „Малко Търново“ при проверка на напускащ страната автомобил с марка „Порше Кайен“, управляван от датски гражданин.Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Автомобилът е пристигнал на митническия пункт към 23.00 часа на 10 януари 2019 г. в посока от България към Турция. Шофьорът е пътувал сам. Той е заявил пред митническите служители, че няма нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в ръчната чанта на шофьора недекларирани 25 250 лева и 2585 евро в различни купюри с обща левова равностойност 30 305 лв.

При откриването на контрабандно пренасяните парични средства, шофьорът е проявил агресивно поведение към митническите служители с крясъци, блъскане на врати на автомобила и опит за нападение на митнически служител. Проявил е неподчинение и агресия и към оказалите съдействие служители на Гранично полицейско управление „Малко Търново“, поради което е задържан в РПУ - Малко Търново и срещу него е образувано досъдебно производство, под надзора на Районна прокуратура - Малко Търново.

Недекларираните парични средства в размер на 30 305 лева са иззети от митническите служители. Срещу датския гражданин, с адресна регистрация в България, са съставени два акта - за нарушение на Валутния закон и за нарушение на Закона за митниците за противопоставянето на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.

Източник: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев