Фалшиви имейли от ЧЕЗ разпространяват вирус

Компютър
17.01.2019 / 15:47

"ЧЕЗ Електро България" АД уведомява своите клиенти, че днес е установен опит от страна на външни лица да заблудят клиенти на дружеството с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура. Това съобщиха от дружеството.

Фалшивият имейл изглежда почти идентично на съобщенията, изпращани от ЧЕЗ Електро България, но съдържа прикачен файл с наименование на кирилица и разширение .7z, който представлява вирус, уточниха от ЧЕЗ. От дружеството помолиха клиентите си да не кликват върху линка "тук", да не отварят прикачения файл и веднага да изтрият съобщението.

От ЧЕЗ информират, че електронните фактури на ЧЕЗ Електро България се изпращат само в .pdf формат. Достъпът до електронния архив с фактури на сайта на Дружеството www.cez.bg е напълно защитен и функционира нормално. Всички клиенти на дружеството могат да изтеглят безопасно електронните си фактури оттам.

Екипът по киберсигурност на ЧЕЗ е установил източника на атаката и е предприел мерки за блокирането му. "ЧЕЗ Електро България" АД уверява своите клиенти, че не е имало достъп до техни лични данни и такива не са били копирани от сървърите на дружеството.

Източник: БТА
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев