Разпитват Александър Ваклин по делото Иванчева в Спецсъда

...
21.01.2019 / 17:59

Бизнесменът Александър Ваклин влезе в Специализирания съд, където днес ще бъде разпитан заради противоречиви твърдения, които е дал в досъдебната и съдебната фаза по делото срещу отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева. Това съобщи "Канал 3".

На влизане в съда Ваклин бе попитан от журналисти в каква връзка е намесил спецпрокуратурата в един от разговорите си с непознат мъж. Той заяви, че не си спомня за такъв разговор и добави, че след като чуе записа ще коментира.

"Не знам за кои точно специални разузнавателни средства ме викат, нека ги чуем в съда и ще коментираме", каза на влизане в спецсъда Александър Ваклин, цитиран от БГНЕС. Той е основем свидетел по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тримата са обвинени, че искали подкуп от Ваклин, за да му предвижат преписката за строеж.

Преди месец в съда стана ясно, че на запис в едно от специалните разузнавателни средства има разговор между Ваклин и непознат мъж, в което по повод Иванчева е намесено името на спецпрокуратурата и сумата от 15 000 евро. С кой е разговарял Ваклин не е ясно и самият той не назова име на влизане в съда. Не е ясно и за каква сума пари става дума.

Отстраненият кмет на района Младост Иванчева и заместничката й Биляна Петрова казаха, че няма да коментират записите от СРС-тата, защото всеки техен коментар повлиява лошо върху хода на делото.

Петрова поясни, че когато дават обяснения пред медиите, прокуратурата променя становището си. И двете заявиха, че водят война срещу прокуратурата и са сами в нея. Надяват се истината да излезе наяве и да докажат своята невинност.

Източник: Епицентър
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев