Човекът дърво от Бангладеш се връща в болница, за да бъде опериран отново

Човекът дърво
22.01.2019 / 16:19

Абул Баджандар от Бангладеш, който стана известен като човека дърво заради многобройните кожни израстъци, напомнящи кора на дърво, по тялото си и за който се смяташе, че е излекуван, ще постъпи отново в болница, за да бъде опериран, предаде Франс прес.

28-годишният мъж е засегнат от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия. Новината за Абул обиколи света през 2016 г., когато той за пръв път бе настанен в болница в Бангладеш.

Навремето лекари в университетската болница в Дака го обявиха за излекуван, но впоследствие той няколко пъти бе засегнат от рецидиви на болестта и бе опериран общо 25 пъти.

"Здравословното му състояние се влоши и смятам, че ще са нужни нови хирургични интервенции", заяви д-р Саманта Лал Сен от болницата.

Сивозелените кожни израстъци са предимно по ръцете му и му пречат да си служи с тях. Абул от години не е работил и е лекуван безплатно.

"Кожни израстъци се появиха на нови места по краката и ръцете ми", каза той. "Надявам се, че този път лекарите ще успеят напълно да ме излекуват".

През 2017 г. в университетската болница в Дака бе лекувано момиче от Бангладеш, засегнато от същата болест.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев