„Воля“ създава широка коалиция за евроизборите

Представители на новата коалиция „Воля - българските родолюбци“ на обявяването ѝ в парламента
24.01.2019 / 13:40

Партия „Воля“ обяви, че създава широка коалиция за евроизборите. Народна партия „Свобода и достойнство“, Обединена социалдемокрация, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ са политическите формации, които до момента са постигнали споразумение с „Воля“.

Новата коалиция е наречена „Воля - българските родолюбци“. По думите на Веселин Марешки, единствено родолюбието обединява тези политически субекти. Марешки коментира, че прагът за участие на евроизборите дори трябва да бъде завишен от 5 на 7% и разсея съмненията, че се притесняват от висок изборен праг:

"На практика а с неподкрепянето на предложението за сваляне на изборния праг на 5% мисля, че ви доказвам, че ние не се страхуваме от изборния праг. Смятаме, че няма да имаме проблем да го прескочим. Ако те се страхуват, че няма да го прескочат, предлагат 5, 4 … Не, ние предлагаме, ако трябва да се вдигне до 7%".

Марешки ще бъде водач на листата на коалицията за евровота.

„Коалицията остава отворена и за други партии, които споделят нашите ценности“, обяви Марешки при представянето на новата формация.

„Европейските институции имат нужда от промяна в следните посоки – по-малко бюрокрация, безкомпромисни мерки срещу корупцията, повече свобода за страните членки и уважение на идентичността и националното достойнство на всяка една държава“, заяви лидерът на „Воля“.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев