Книжна продукция на сливенските автори за 2018 г.

Книгата "Опосум манипулатора"
26.01.2019 / 14:55

Четиридесет и седем книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2018 г., бяха представени на 25 януари 2019 г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон. Сред тях бе и книгата на писателя Георги Маринов „Опосум манипулатора“ – том I.

Романът „Опосум манипулатора“ е увлекателен и се чете на един дъх. Няма излишно философстване, парадиране с интелектуалност или назидателно размахан пръст на така модерното днес охулване на близкото ни минало. В него просто е написано за живота в един средно голям град на България и за един негов гражданин.

Книгата проследява рутинното ежедневие и преживяване на героя. Той поставя въпроси на които уж знаем отговорите. Това е съвременен роман, за живота такъв какъвто беше в средата на 80-те години на миналия век.

Книгата е отпечатана в издателство „Обнова“. Неин редактор е Маргарита Захариева.

Предстои издаването на втори том, който ще бъде също така обемист и увлекателен.

Георги Марнов е едно ново име на литературния хоризонт, което грабва читателите с още първия си роман.

Продукцията на сливенските автори по традиция бе представена от поетът Тенко Тенев и от литературния критик Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека „Г. С. Раковски” – гр. Ямбол.

Още снимки от новината

Георги Маринов

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев