Отец Силвестър: Истанбулската конвенция граничи с фашизъм!

Отец Силвестър
27.01.2019 / 10:52

Светият Синод още 20 дни, след като бе депозирана Истанбулската конвенция, излезе със становище против нея. Още тогава бе изтъкнато, че това е фалшива конвенция. Твърди се, че е за защита на жени и деца от насилие, а вътре в нея става въпрос за съвсем друго нещо. Това заяви отец Силвестър от Сливенската епархия в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 по повод новите опити да се наложи Истанбулската конвенция.

„Българската култура е много различна от друга култура. Защото у нас е вкоренена защита на семейството. Не може една култура, която е изпълнена с насилие, като в САЩ и Западна Европа, да ни дават акъл как да се държим. Защото България е на едно от последните места по изнасилвания, а Америка е сред първите места", заяви свещеникът.

„Ние имаме закони за закрила на детето, подписани конвенции. Тази Истанбулска конвенция е абсолютно ненужна. Защото тази конвенция налага тази джендърификация, независимо, че тя според нашата религия даже е незаконна. Това е тотално развращаване и по смисъла на сегашния закон това е престъпление”, коментира отецът, като визира конкретни учебни програми, свързани с Конвенцията.

„Това вече граничи с фашизъм. Не може всеки един човек да бъде ограничаван по отношение на религия или култура. И тук трябва да кажем, че не сме против тези хора. Християнската религия не е против хората, а срещу течението”, добави отец Силвестър. „Хомосексуализмът не е категорично предопределено нещо”, добави той и даде пример с хора, които "са се отказали от това нещо". „Ако един човек е православен християнин – говоря за политиците, то той е длъжен да не приема тази джендър идеология”, заключи отец Силвестър.

Източник: Факти
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев