Спецсъдът даде ход на делото срещу Прокопиев за Evn

Иво Прокопиев
31.01.2019 / 13:57

пецсъдът даде ход на делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и разградския бизнесмен Иво Прокопиев, които са обвинени за продажбата на 33% от държавния дял на Evn.

Защитата поиска обвинението да бъде върнато на прокуратурата заради неясноти и противоречия в обвинителния акт, но спецмагистратите решиха, че няма основания за спиране или прекратяване на делото. Подсъдими с Дянков, Трайков и Прокопиев са и трима служители на Прокопиев в дружеството „Булброкърс“ – Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев.

Бившият министър на финансите Симеон Дянков и Иво Прокопиев са обвинени за длъжностно престъпление, от което са настъпили близо 28 млн.лв. щети на държавния бюджет.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери.

За пореден път Дянков, Трайков и Прокопиев заявиха, че не разбират обвиненията срещу тях. Спор имаше и дали да бъде приет гражданския иск, заведен от Министерството на финансите. Според защитата той щял да затрудни делото. Спецсъдът обаче прие иска с мотива, че отговаря на изискванията на закона и няма да забави процеса. Следващото заседание по делото ще бъде на 5 март, за когато ще бъдат призовани и разпитани свидетели.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев