АПИ отрича катастрофата на "Струма" да е заради неработеща система за предупреждение при мъгла

КАТ
06.02.2019 / 16:29

Пътната агенция отхвърли твърденията, че тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“ е станала заради неработеща система за предупреждение при мъгла. При верижната катастрофа се сблъскаха близо 30 коли, като един човек загина, имаше и немалко пострадали.

От АПИ излязоха с официално изявление, според което, в участъка има интелигентна система за следене на тарифа, но предстои тя да бъде надграждана.

От Пътната агенция уточняват, че участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала „Струма“ има изградена техническа инфраструктура за интелигентна транспортна система, която ще продължи да се надгражда, тъй като е част от цялостния проект за такава система за магистралата - от Благоевград до Сандански. Ще има общ център за управление на трафика и той ще заработи със завършването на отсечката между Благоевград и Крупник.

От АПИ са предприети стъпки за изграждането на временен контролен център за управление на трафика, който ще е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград.

Интелигентната транспортна система предвижда станции за броене и управление на трафика, видеонаблюдение, информационни табла и измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев