С паметна проява Сливен чества 146 години от обесването на Васил Левски

Кметът на община Сливен Стефан Радев
19.02.2019 / 14:45

Стотици граждани на Сливен дойдоха днес на площад „Васил Левски“, за да се поклонят пред саможертвата на Апостола на свободата. Повода за това е 146 години от обесването на Васил Левски.

На Общоградската възпоменателна церемония присъстваха кметът на община Сливен г-н Стефан Радев, заместник-кметове, председателят на общинския съвет Димитър Митев, областния управител на Сливен Чавдар Божурски, депутатите инж. Кольо Милев и Таско Ерменков, представители на партии и неправителствени организации, ученици и много граждани.

Приветствие изнесе кмета на града Стефан Радев. „И днес за поредна година отбелязваме най-тъжния и най-трагичния ден в българската история. В този ден България губи едно от най-свидните си чеда. Васил Левски, Дякона, Апостола на свободата – той има много имена. Но всяко от тях е запечатано в съзнанието на всеки един българин. Защото думите, идеите, делата на Левски са пример за себеотрицание, пример за един живот, посветен на свободата на България и на хората“, каза кмета Радев.

Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени пред паметника на Васил Левски, а ученици от СУ „Д-р Иван Селимински“ изнесоха кратка поетична програма, посветена на Апостола.

Още снимки от новината

Официалните лица
Ученици от СУ "Д-р Иван Селимински" изнасят поетичен рецитал за Левски
Кметът на община Сливен Стефан Радев
Областния управител на Сливен Чавдар Божурски
Димитър Митев
Таско Ерменков и Кольо Милев
Поднасяне на венци и цветя
...
...

 

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев