Общински служители спряха продажбата на дете

Жена
19.02.2019 / 15:16

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница. Случаят е разплетен в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник". Там ромско семейство от квартал "Акациите" отвело дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане. Обяснили, че оригиналния документ, необходим за удостоверяване на родителските права, а и при пътуване в чужбина, е изгубен.

Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване. Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено във Франция против волята му.

Директорът на Център за административни услуги "Възраждане" Магдалена Манолова директно сигнализирала в районното полицейско управление. В разговора си със служителите на реда обяснила, че е необходимо да се действа бързо.

Патрулните коли и разследващите екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. През цялото време Манолова е поддържала връзка с тях. И докато ромското семейство настоявало администрацията да действа по-бързо, за да получат документа, общинските служители правили всичко възможно, за да забавят процедурата.

При последвалата акция са задържани няколко души. Сред тях и пътуващите в микробус, паркиран пред районното кметство, които наблюдавали ситуацията през цялото време.

По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: Дарик
Снимка: ThinkStock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев