Международният ден на хората, засегнати от редки болести, ще бъде отбелязан за седма поредна година в Сливен

...
28.02.2019 / 11:00

Международният ден на хората, засегнати от редки болести, ще бъде отбелязан за седма поредна година в Сливен. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен председателят на Националната асоциация па мукополизахаридоза Десислава Христакева.

Събитието ще се проведе пред Стария бряст от 10:00 до 13:00 часа, като точно в 13:00 часа ще бъдат пуснати балони в небето в знак на солидарност към хората засегнати от редки болести. Всички които изкажат своята подкрепа са добре дошли.

Събитието получава подкрепа от институциите в лицето на кмета на Сливен Стефан Радев,зам. кмета от здравния ресор Пепа Чиликова, доброволци от Червеният кръст, представители от Асоциацията на пациенти с таласемия, студенти от МУ Варна-филиал Сливен, както и директора на филиала доц. д-р И. Димитров и зам. директора доц. д-р И.Александров, децата от ДЦДВУ „Св. Стилиян Детепазител”

В последния ден на февруари за поредна година навсякъде по света пациентски организации и техните партньори ще обединят усилия за насърчаване осведомеността за редки болести и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях.

В България Денят ще бъде отбелязан в още 14 града с вдигане на ръце и пускане на балони в знак на солидарност към хората засегнати от редки болести.

Източник: Радио "Фокус"
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев