Доживотник жали присъда с близо 1000 ръкописно написани страници, отрича да е застрелял родителите си

Венцеслав Караджов и адвокатът му Зоя Тошкова
11.03.2019 / 12:32

Доживотен затвор при специален режим заради предумишленото убийство на родителите си Божура и Цветан Караджови получи миналия септември синът им и бивш полицай Венцеслав. Присъдата му на първа инстанция може да бъде обжалвана, което подсъдимият е сторил. В Апелативния съд в Пловдив той е депозирал близо 1000 без 19 страници ръкописно написана жалба.

От своя страна адвокатката му Зоя Тошкова е изложила мотивите си пред въззивните магистрати на 60 страници. Още на фаза окръжен съд Венцеслав Караджов заяви: „Невинен съм. Борбата продължава. Има и други инстанции”, въпреки че посрещна с усмивка присъдата си.

„Не съм изненадана от решението на тази първа инстанция. Семейството винаги се надява на нещо по-добро, но ние с Венцеслав бяхме готови. Присъдата не ни изненада”, каза миналия септември Тошкова. Тя продължава да е категорична, че няма нито едно пряко доказателство срещу клиента й. Оръжието на убийствата изобщо не е открито.

Божура и Цветан Караджови са били застреляни на 15 май 2016г. в дома си на ул. „София” в Пловдив. Двамата живеели много бедно до ж.п. линията и имали от години имотни спорове с единствения си син. И те, и той, многократно се жалвали в полицията. Дни преди двойното убийство Венцеслав и Каля загубили едно от делата срещу Божура и Цветан за имота на ул. „София”. Причината за кавгите между млади и стари била двуетажната къща, в която за кратко живеели подсъдимият и семейството му. Тя и земята под нея по документи се водели на бащата Цветан, въпреки че Венцеслав и Каля твърдят, че те са дали парите за имота. Средствата спечелили по време на гурбет в Англия.

Венцеслав Караджов бе арестуван на 17 май 2016г. и обвинен за двойното убийство. Божура и Цветан били застреляни общо с 8 куршума. Според обвинението подсъдимият отишъл два дни по-рано с пистолет в дома на родителите си. Наблюдавал известно време поведението им и отвън, през прозореца, прострелял с два изстрела майка си Божура Караджова. След това с щанга счупил стъклото на входната врата. С трети изстрел прострелял в главата баща си Цветан Караджов. Влязъл в жилището и стрелял още няколко пъти в телата на родителите си, за да е сигурен, че са мъртви и напуснал имота.

Телата им били открити два дни по-късно от съседка, която си купувала пресни яйца от тях. От ареста си до момента синът на убитите твърди, че няма нищо общо със смъртта им. Процесът в апелативния съд в Пловдив е насрочен за 26 март т.г.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев