СДС до Дол: Ще преговаряме с всички от ЕНП в България

...
18.03.2019 / 15:17

Седмица, след като лидерът на Европейската народна партия Жозеф Дол призова всички членки на политическото семейство у нас да се явят заедно за евровота, от най-старата действаща дясна политическа сила у нас – СДС, обявиха, че са готови на преговори по темата.

Малко след изпращането на писмото на Дол до ГЕРБ, СДС, ДСБ и „България на гражданите”, от „тъмносините” се обявиха категорично против и изредиха ред факти, които, според тях, показват, че управляващите с действията си компрометират европейското дясно в очите на българския избирател и поради тази причина общо явяване с партията на Бойко Борисов не е приемлив вариант.

Председателят на СДС Румен Христов разбира писмото на Жозеф Дол по значително по-различен начин: „Като опитен и мъдър европейски лидер, Вие много точно сте уловили пулса на променяща се Европа и опасностите пред нашия общ дом. Всеки европеец, който милее за нашия континент, с притеснение и надежда очаква изборите за Европейски парламент през май”.

Според него партиите от ЕНП са „гарант, че европейската идея ще бъде жива и няма да допуснем евроскептиците, крайно левите, крайно десните и популистите да я опорочат”.

Христов посочва, че Националният съвет на СДС е разбрал и приел с голямо уважение апела на Дол и затова „СДС ще положи всички възможни усилия броят на депутатите от България в ЕНП да бъдат колкото се може повече”, а той ще има мандат за преговори с всички членки на ЕНП от нашата страна.

За момента от ГЕРБ и от „България на гражданите” не са коментирали официално писмото.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев