Учителите пенсионери от клуб „Будители“ дариха пари за изграждане на Социално кафе в Сливен

Връчване на дарението
22.03.2019 / 15:42

Ръководителката на Дневен център за хора с психични увреждания в Сливен г-жа Камелия Грозева бе днес приятно изненадана от председателката на клуб „Будители“ Иванка Калайджиева, която й връчи дарение за изграждане на Социално кафе. Парите, събрани от членовете на клуба, й бяха дадени на среща във фондация „Милосърдие“, намираща се в сградата на старата поща.

Развълнувана г-жа Грозева сърдечно благодари на своите приятели за подаръка. Срещата протече с много топли чувства и усмивки. Домакините отправиха към гостите музикален поздрав.

Дарителската кампания за изграждане на Социално кафе в Сливен стартира през месец октомври 2018 г. със закупуване на картички, изработени от лицата с увреждания и разпространени от доброволци на Общински ученически съвет. През месеците до днешна дата в града под Сините камъни се проведоха различни благотворителни събития с цел събиране на средствата. До момента са събрани 17000 лева.

Крайната цел на кампанията е всички събрани дарения да се използват за разкриване на Социално кафе в кв. „Младост“. В Кафето ще бъдат приобщени, чрез заемане на работни места, лица с увреждания. Общата финансова помощ за една година е в размер на 23 078 лева.

Възнаграждението за останалия персонал ще се финансира по програма на Дирекция „Бюро по труда“. Кампанията ще продължи до 30 април 2019 година.

Още снимки от новината

Обща снимка

 

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев