Без представител на Антикорупционната комисия на съвета при президента

Румен Радев
08.04.2019 / 13:52

Без представител на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев. Спешната среща беше свикана от държавния глава миналата седмица и е посветена на борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Консултациите в съвета ще се фокусират върху доклад по темата, изготвен от Антикорупционната комисия. Кой ще го представи обаче не е ясно, тъй като ръководството на комисията отсъства.

"Партиите излизат от кризата с оставки и казват, че проблемът с апартаментите е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не е приключил за държавата", коментира миналата седмица Румен Радев. Тогава той обяви, че оттегля доверието си от Пламен Георгиев и, за да изнесе доклад по време на Консултативния съвет, е поканен заместникът му Антон Славчев.

Само ден по-късно бяха публикувани медийни разкрития и за Славчев, свързани със закупуването на подозрително евтин имот. До момента той не е коментирал изнесените факти.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев