ЕК отказа да коментира случая с българските къщи за гости

Европейски парламент
29.04.2019 / 19:55

Европейската комисия отказа да коментира случая на българските къщи за гости, построени със средства от европейски фондове като частни вили, предаде БНР.

Председателят Даниел Росарио заяви, че в момента в България се води разследване на тези случаи и именно това трябва да отговори на проблема.

Миналата седмица прокуратурата разпореди полицейска проверка на 746 къщи за гости, построени с европейски средства. Действието следва медиите, свързани с политици за подобни къщи, които след построяването им не приемат туристи, а действат като частни вили. Оставка за случая е подадена от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поръча проверка на използването на всички къщи за гости на територията на страната, финансирани от Европейския земеделски фонд. Проведена е и проверка за превозни средства, придобити с финансова помощ от ЕС, съобщи прокуратурата.

Върховната касационна прокуратура разгледа твърденията на Александър Манолев за злоупотреба със средства, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз, и помоли KPKONPI да извърши преглед и оценка на конфликт на интереси.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев