Почетохме паметта на Хаджи Димитър с венци и цветя по повод 179-тия му рожден ден

Официалните лица
10.05.2019 / 19:20

Днес в Сливен бе отбелязана 179 години от рождението на един от символите на града под Сините камъни – Хаджи Димитър. По този повод на площад „Хаджи Димитър“ се проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на героя и сливенските възрожденци.

На събитието присъства кмета на града Стефан Радев, областния управител Чавдар Божурски, председателя на общинския съвет Димитър Митев, полковник Любомир Вачев – командир на Център за подготовка на специалисти – Сливен, представители на неправителствени организации, както и граждани.

Приветствие към присъстващите отправи кметът на Сливен Стефан Радев. В своето слово той посочи, че „Хаджи Димитър Асенов си отива от този свят твърде млад, само на 28 години, но неговото дело оставя дълбока диря в историята на нашата родина и в паметта на всички българи“.

Венци и цветя бяха поднесени от гостите, от името на народния представител Десислава Танева, от името на ръководството на ОД на МВР, от общински съветници, граждански и патриотични организации, от читалище „Хаджи Димитър“ в Сливен, от представители на културни институции в града.

Проявата се организира от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

Кметът на Сливен Стефан Радев
...
...
Кметът на Сливен Стефан Радев
Чавдар Божурски - областен управител на Сливен
...
...
Димитър Митев
...
...
...
...
...
...
...
...

 

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев