Министър Десислава Танева разпореди проверка за оценка на щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загора

Дъжд, град
17.05.2019 / 10:23

По разпореждане на министър Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загора, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Представители на общинските земеделски служби започват още в петък обследвания на пораженията. Те ще имат задача да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат изплатени в най-кратки срокове обезщетения. В петък засегнатите населени места ще бъдат посетени от директора на Областна дирекция Земеделие-Пловдив и директора на Областна дирекция Земеделие-Сливен. За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване на заявления за обезщетение до кмета на населеното място.

От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитавана територия. От Агенцията припомнят, че не се извършват противоградови действия и над населени места.

До края на месеца се очаква да стартира дейността на ново изградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора-„Тъжа”, уточнява "Монитор".

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев