Дамска банда свила 10 млн. лири в Турция

Анна Аускова, една от задържаните молдовки пред съда в Хасково
19.06.2019 / 16:43

Банда от трима мъже и пет жени са успели да нападнат и оберат богат дом в Турция, като общата сума на задигнатите пари, бижута и други ценности се оценява на около 10 млн. турски лири. Турция иска екстрадирането на всички тях по обвинение, че нападнали в дома им, били, завързали и изтезавали цяло семейство от турския град Ескишехир. Осемте нападатели се изправиха пред съда в Хасково, за да им бъде удължен срокът на задържането им в ареста до разглеждане на делото за екстрадиция.

Най-младата от задържаните дами е на 21 г., а най-възрастната - на 59 г. Всичките отричат да имат нещо общо със случа, твърдят дори, че не знаят къде се намира град Ескишехир. Той е административен център на едноименния вилает в Северозападна Турция. От тамошните власти не посочват кой от заловените е тартор на групата.

Според турското разследване бандата нахлула с маски в чуждата къща и нанесла телесни повреди на пострадалите. Това станало на 19 май т.г. След това влезли нелегално в България.

Бандата била заловена няколко дни след удара в Турция недалеч от българо-румънската граница край град Кардам.

Тъй като нямали редовни документи те били насочени към центъра за чужденци в Любимец. Там е била разкрита истинската им самоличност, както и че се издирват от Интерпол. Веднага са преместени в следствения арест в Хасково, където чакат процедурите им, свързани с предаването им на турските власти.

Източник: Монитор
Снимка: Божидар Събев
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев