Жители на Розино искат изселване на побойнически ромски род

Хората в Розино искат да живеят спокойно
02.07.2019 / 16:04

Жители на карловското село Розино започнаха подписка с искане за изселване на фамилия Ескендерови. Преди седмица те нападнаха къщите и колите на другия ромски род - Среброви, с който имат дългогодишна вражда. След масовите сбивания между двата ромски клана в Розино, местните хора излязоха на протест, за да изкажат недоволството си срещу зачестилата агресия.

Хората от селото са изпратили отворено писмо до областния управител на Пловдив, началника на полицията в града, както и до кметовете на Карлово и на село Розино. Те настояват освен за изселването на Ескендерови и за постоянно полицейско присъствие. Това потвърди и Анка Караджова от Инициативния комитет.

След мелетата наскоро между двете враждуващи фамилии, местните споделят, че живеят в страх и напрежение.

Въпреки решението да бъде разкрита полицейска приемна, жителите на селото настояват за полицейски участък. Това може да стане, ако се предвидят средства в Министерството на вътрешните работи, заяви зам.-кметът на община Карлово Антон Минев.

Проблемите, според него, датират от средата на 90-те години. Създаването на полицейска приемна в село Розино е идея, която датира още от 2006 година, но едва сега става реалност.

В Розино се надяват исканията им да бъдат изпълнени, за да живеят спокойно.

Източник: Радио Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев