Стенопис украси фасадата на сливенското ОУ „Д-р Иван Селимински”

Стенопис
15.07.2019 / 14:55

Мащабният стенопис-графит, украсил фасадата на ОУ „Д-р Иван Селимински”, е завършен. Той е дело на стрийт-арт художничката Виктория Георгиева-Mouse.

„За мен е много радостно, че стенописът в Сливен е върху сградата на училище. Много деца ще минават, ще го виждат и ще докосне всеки според собствените му възприятия, чувства и светоусещане. Така че едната ми мечта е тази – да вдъхновявам децата. От друга страна, аз от много години развивам собствен творчески стил. За мен е много радостно, че тук мога да го разгърна, да обобщавам много елементи, които по принцип рисувам или да вкарам нови неща за първи път. Винаги ми е било мечта да мога да правя творби в по-голям формат. И под някаква форма тя се осъществява тук”, обяви Виктория Георгиева-Mouse.

Инициативата за стенописа бе на сливенски художници, участвали в Четвъртия пленер на виното през миналото лято. Пленерът бе организиран от НДФ „13 века България”, фондация „ОДФ-Сливен” и винарска изба „Афузов”, и се проведе в Етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи”.

Художниците дариха безвъзмездно творбите си за участие в благотворителен търг, на който бе събрана сумата, нужна за реализацията на проекта за стенопис-графита в Сливен.

Източник: Радио "Дарик"
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев