Кристин Лагард се оттегля като директор на МВФ

Кристин Лагард
17.07.2019 / 11:29

Кристин Лагард подаде оставка като директор на Международния валутен фонд (МВФ). Решението ще влезе в сила на 12 септември. Това се казва в изявление на Лагард, разпространено от финансовата институция.

"Срещнах се с Изпълнителния съвет и кандидатствах за оставка, която ще влезе в сила на 12 септември. Отказът на ангажиментите ми, който беше обявен по-рано, ще остане в сила досега", се казва в изявлението. Лагард реши да подаде оставка "в интерес на фонда, защото ще ускори процеса на избор" на нейния наследник.

"Сега Изпълнителният съвет ще предприеме необходимите стъпки, за да премести процеса на избиране на нов директор, а Дейвид Липтън ще остане нашият действащ директор", каза тя.

На срещата на върха на ЕС на 2 юли номинацията на Лагард бе избрана за председател на Европейската централна банка. В това отношение Lagarde съобщи в същия ден, че временно ще преустанови работата си като директор.

По-рано Ройтерс обяви, че не е подала оставка веднага, защото не е убедена, че кандидатурата й ще бъде одобрена от Европейския парламент.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев