БДЖ стартира кампанията "Прочетете на влака"

Електронна книга
24.07.2019 / 13:24

БДЖ, заедно с българските издатели, стартира кампанията „Прочетете на влака”, която има за цел да стимулира четенето на книги по съвременен начин. Всички пътници с интелигентни устройства могат да докоснат нови светове, докато пътуват през магията на електронните книги.

В разгара на лятото всички влакове в страната разпространяват стикери с QR код, които водят до електронни книги за свободно четене. Инициативата подкрепи водещи издатели и автори в страната, които предоставиха безплатно първите книги от виртуалната библиотека „Четене на влака“.

Колекцията на Colibri Short Story "Galaxies" е една от първите книги във виртуалната библиотека на БДЖ. Авторът, Здравка Евтимова и Джанет 45, дадоха историята "Кръв от къртица" на кампанията, която влезе в учебниците в САЩ и "юли не идва".

Има и разнообразни книги за най-малките. Пет детски заглавия бяха предоставени от Издателство Инна - Червената шапчица, горските храни, морски вълнения, вълка и седемте деца и щъркела Халифа. И "Кой е запалил луната?" И "Колко е часът?" Това са заглавията на TAT Creative Publishing. - Ти си умен дете, Тино! С авторката Нели Беширова предложи на българските читатели Комуниката.

Виртуалната библиотека "Прочетете на влака" ще остане отворена за нови участници през цялата година. Всеки автор и издател може да се присъедини към каузата, като се свърже с БДЖ на официалния e-mail адрес: bdz@bdz.bg.

Реализацията на проекта "Четене на влак" ще даде възможност на читателите да се докоснат до утвърдени и нови български автори, както и да следят текущите заглавия и събития, организирани от издателите.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев