Източноевропейските страни търсят съюзници срещу пакета за мобилност

Ангел Джамбазки
25.07.2019 / 16:50

"Ние сме задължени да продължим борбата за спасяването на българската транспортна индустрия", каза Ангел Джамбазки след срещата на министрите на транспорта на страните, засегнати от Пакета за мобилност и Европейската квалификационна рамка - ЕКР, която се проведе по инициатива на инициативата. на делегацията на ВМРО (Българското национално движение или ВМРО) в консервативната група на Европейския парламент.

На срещата присъстваха министрите на транспорта на България, Полша, Латвия, Литва и Унгария.

Румънската страна беше представена от аташе за транспортна политика към Постоянното представителство на Румъния към Европейския съюз.

Целта на срещата беше да се обсъдят последващите процедурни стъпки в борбата срещу пакета за мобилност I, който се стреми да отнеме бизнеса на стотици хиляди източноевропейци. За пореден път бяха потвърдени общите позиции по проблематичните текстове в трите документа, съставляващи Пакета за мобилност. Бе постигнато съгласие по въпроса за връщането на камиона в страната на регистрация, включването на трансгранични операции в обхвата на Директивата за командироване на работници и ограниченията за каботажните операции.

Българската позиция беше ясно изразена както от министър Желязков, така и от заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки. Страните от Източна Европа трябва да търсят съюзници не само помежду си, но и сред периферните страни от Западна Европа като Испания и Ирландия.

Според Джамбазки също е необходимо да се обясни по-ясно на гражданите на Франция, Германия и Белгия, каква би била популяризирането на пакета „Мобилност I“ за цените на стоките и услугите в техните страни.

Днешната среща беше една от стъпките за продължаване на борбата за защита на интересите на българските граждани, работещи в областта на транспорта и международния транспорт.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев