Започна умъртвяване на прасета в незаконна ферма

Прасе
07.08.2019 / 16:43

В незаконна ферма край Добрич започна принудително умъртвяване на прасетата. Собственикът заплаши, че ще съди инспекторите, от полицията премахнаха барикадата към фермата, но до сблъсъци не се стигна.

Първите умъртвени животни са в незаконна ферма край Добрич. А колко животни са се отглеждали - е трудно да се каже, тъй като част от прасетата свободно се разхождат в близката нива с царевица.Д-р Илиян Славов - ОДБХ-Добрич: Над 100 са, защото само тук има девет свине майки с не знам колко прасета. Не можем да ги преброим.

Собственикът на фермата беше категоричен, че няма да допусне ветеринарите да умъртвят животните.Стоян Стоянов: Настоявам за една проба, да ми докажете, че моите прасета са болни, че са заразени. Тогава ще ви ги подаря, не им искаме едн лев. Сега искам да ми платите по 1000 лева на бройка. Аз съм се трудил за тях, купувал съм фуражи, хранил съм ги.

Стопаните признават, че прасетата не са регистрирани и се заканват да съдят ветеринарите от областната служба по безопосност на храните.Светла Пенчева: Как да ги регистрираме, като докторите не искат да сключат договор с нас. Как да стане?

Въпреки недоволството им обаче, ветеринарните власти с помощта на полицията пристъпиха към умъртвяване на прасетата. Животните ще бъдат загробени на определената за това площадка, проверките продължават в цялата област.

Източник: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев