С изложение-базар и празничен концерт Сливен отбелязва днес Международния ден на младежта

12 август - Световен ден на младежта
12.08.2019 / 11:55

12 август е обявен за Международен ден на младежта, след като на 17 декември 1999 г. Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8-12 август 1998 г. Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. По този начин да се предизвика по-голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта през 2000 г., както и след това, одобрена от Общото събрание през 1995 г.

Празничният дванадесети август в Сливен започна в 10:00 часа с изложение-базар и ще продължи до 14:00 часа. Масите са подредени в градинката „Кълбото“, където може да се видят ателиета по „Квилинг“ /цветя и предмети/, за изработване на глицеринови сапуни, по грънчарство,по изработване на предмети от дърво. Там са разположени и информационни щандове за младежи на Европа Директно, Младежки дом, Областен информационен център/ОИЦ/, Превантивно-информационен център/ПИЦ/, щанд на Арт център „Седем“ и читалища от област Сливен.

От 20:00 часа същия ден в Градската градина ще има концерт на млади таланти от Школи „Усмивка“, „Кода“ и „Ритъм“, както и групите „Монолог“ и „Висша идентичност“.

Проявите за деня на младежта ще се провеждат през цялата тази седмица. На 15, 16 и 17 август от 17:00 до 21:00 ч в на плочата в градската градина ще се състоят: йога клас с Кристина от Гауранда йога Институт, Salsation клас с Борис Панайотов /съвместно с Военен клуб-Сливен/, Ателиета за рисуване върху стъклени буркани, рисуване с къна, изработване на цветя от хартиени салфетки, спортно ориентиране, Концерт и филмова вечер.

Събитията са организирани от Младежки дом и Младежки общински съвет Сливен.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев